Skip to content
Home » More about my work & Projects » Expositie “There Used to Be Flowers Here” toont werk van Melissa Moria

Expositie “There Used to Be Flowers Here” toont werk van Melissa Moria

  Exhibition There Used To Be Flowers Here

  En zet aan tot denken over verloren bloemen van het Rotterdams landschap

  Rotterdam, 15 mei 2024 – Op vrijdag 17 mei 2024 opent Nio House Rotterdam haar deuren voor de expositie “There Used to Be Flowers Here” van kunstenaar Melissa Moria. Deze tentoonstelling biedt een diepgaande verkenning van de intrigerende relatie tussen de mens, natuur en verstedelijking, en nodigt het publiek uit om na te denken over de rol van inheemse flora in onze hedendaagse samenleving.

  De expositie is een verkenning van de diepere betekenissen achter het werk van Melissa Moria. Haar schilderijen en sculpturen weerspiegelen niet alleen haar artistieke vaardigheid, maar ook haar diepgewortelde filosofie over de relatie tussen mens en natuur. Moria’s werk is doordrenkt van symboliek en nodigt uit tot introspectie, waarbij ze belangrijke thema’s als de fragiliteit van natuurlijk erfgoed en de impact van verstedelijking op onze omgeving belicht.

  Naast het visuele aspect van haar kunstwerken, is Moria’s artistieke visie gericht op het creëren van bewustzijn en het stimuleren van dialoog. Door haar werk onderzoekt ze niet alleen de esthetische schoonheid van de natuur, maar ook de diepere betekenissen achter haar onderwerpen.

  Over Melissa Moria: 

  Melissa Moria is een Nederlandse kunstenaar wiens werk doordrenkt is van diepgaande filosofieën over de relatie tussen mens en natuur. Geboren en getogen in Nederland, heeft Melissa een sterke affiniteit met de natuurlijke wereld om haar heen, wat een constante bron van inspiratie vormt voor haar artistieke creaties.

  Als autodidactische kunstenaar heeft Melissa haar eigen unieke stijl ontwikkeld, gekenmerkt door gedurfde penseelstreken, levendige kleuren en een diepgaande symboliek. Door haar werk onderzoekt ze thema’s als vergankelijkheid, veerkracht, en de wisselwerking tussen menselijke ontwikkeling en natuurlijke omgevingen. Haar schilderijen en sculpturen fungeren als poëtische uitdrukkingen van deze concepten, waarbij elk werk een verhaal vertelt dat de kijker uitnodigt tot introspectie en contemplatie. Ze gelooft sterk in de kracht van kunst als middel tot verandering en zet zich actief in om haar boodschap van duurzaamheid en respect voor de natuur over te brengen.

  Over Nio gallery:
  NIO is een wereldwijd premiummerk voor elektrische auto’s. Met zijn meer dan 150 community spaces – NIO House – over de hele wereld creëert NIO een ware community experience. In de NIO Gallery presenteert elke 3 maanden een andere opkomende Rotterdamse kunstenaar of collectief hun werk.

  Over de expositie: 

  In de expositie “There Used to Be Flowers Here” bij Nio House Rotterdam presenteert kunstenaar Melissa Moria een boeiende verzameling schilderijen en sculpturen die een diepgaande verkenning vormen van de relatie tussen mens, natuur en verstedelijking. Deze veelzijdige tentoonstelling nodigt het publiek uit om na te denken over de rol van inheemse flora in onze hedendaagse samenleving, terwijl het tevens een eerbetoon is aan de schoonheid en het belang van deze planten.

  De officiële opening van de expositie vindt plaats op vrijdag 17 mei 2024, van 18.00 tot 20.00 uur bij Nio House Rotterdam. De tentoonstelling is vervolgens gedurende vier maanden te bezichtigen, waarbij bezoekers de kans krijgen om de betoverende werken van Melissa Moria te bewonderen en zich te laten inspireren door haar artistieke visie.

  Website:

  Adres: De Meent 80, 3011 JN Rotterdam

  Openingstijden: every day 10.00 – 18.00 uur 

  Data dat het open is: vanaf 17 mei – 17 september