Skip to content
Home » More about my work & Projects » Origins voor The rumah Rotterdam

Origins voor The rumah Rotterdam

  origins voor de rumah Rotterdam

  Diep geworteld in mijn kunst ligt een onverbrekelijke band met mijn familie en mijn erfgoed ‘origin’. Onlangs kreeg ik de kans om die band te eren en te verkennen door een unieke samenwerking; Origins voor The rumah Rotterdam. Deze bijzondere reis bracht me terug naar mijn Italiaanse wortels. Het stelde me in staat om mijn erfgoed te omarmen op een manier die diep persoonlijk en artistiek bevredigend was.

  Erfgoed in Kleur: Mijn Samenwerking met Rumah Rotterdam

  Mijn achternaam, Moria, is geen gewone naam. Hij draagt het verhaal van mijn overgrootvader, een terazzo tegelmaker uit het noorden van Italië. Deze ambachtsman verliet zijn geboorteland en reisde naar Nederland om een opmerkelijke restauratie uit te voeren: de tegels van paleis Soestdijk. Zijn vakmanschap en toewijding zijn erfgoed dat ik met trots draag.

  Tijdens mijn samenwerking met Rumah Rotterdam heb ik mijn familienaam en erfgoed diepgaand onderzocht. Het resultaat is een zelfportret dat niet alleen mijn Italiaanse roots viert, maar ook mijn overgrootvader eert; Origins voor The rumah Rotterdam. De diepe, rijke kleuren en het ingewikkelde ontwerp van dit kunstwerk zijn een eerbetoon aan de terazzo kunst die mijn familiegeschiedenis kenmerkt. Bovendien zit er een subtiel en betekenisvol element in het ontwerp verborgen: een kleine verfkwast die de connectie met mijn eigen kunst en creativiteit symboliseert.

  In mijn kunstwerk combineer ik de traditionele technieken van terazzo met eigentijdse grafische kunst. Dit zorgt voor een boeiende samensmelting van erfgoed en moderne expressie. De grafische elementen in mijn werk weerspiegelen niet alleen mijn creatieve reis maar vormen ook een brug tussen het verleden en het heden. Ze voegen een extra laag van betekenis toe aan de kunst, net zoals mijn overgrootvader dat deed met zijn restauratiewerk.

  Origins voor The rumah Rotterdam vertelt niet alleen mijn verhaal, maar ook het verhaal van alle mensen die in Nederland de naam Moria dragen en waarschijnlijk deel uitmaken van mijn familiegeschiedenis. Het is een viering van verbondenheid, erfgoed en grafische kunst. Ik ben verheugd om het te delen als een tastbare uitdrukking van mijn Italiaanse erfenis en mijn passie voor grafische kunst.

  Bekijk mijn andere grafische kunstwerken